Teknoloji

TUSAŞ Anka-3 özellikleri neler?

Türk Savunma Sanayi Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve ilk motor çalışmasını Mart 2023’te yapan TUSAŞ Anka 3 insansız savaş uçağı, 28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirildi.

250’ye yakın mühendis ve teknisyenin üzerinde ivedilikle çalıştığı TUSAŞ Anka-3 SİHA uçağının yapımında AI kullanılarak yapay zeka modellemeleri, simülasyon ve son teknolojiler kullanıldığı bildirildi.

Türkiye savunmasına büyük bir güç katacağı açıklanan TUSAŞ Anka-3 savaş uçağının bir saati aşkın süre otonom olarak uçabildiği açıklandı.

TUSAŞ Anka 3 özellikleri nelerdir?

TUSAŞ tarafından geliştirilen TUSAŞ Anka 3 özellikleri MRBS’23’te yapılan sunumda açıklandı. İnsansız hava uçağının yaklaşık 7 ton kalkış ağırlığına sahip olduğu ve 40 bin feet irtifada görev yapabileceği belirtildi.

0.7 Mach sürate ulaşabileceği belirtilen TUSAŞ Anka-3 özelliklerinden birinin de uçağının on saat havada kalabilmesi olduğu açıklandı. Mühendisler, TUSAŞ Anka 3 motor tipi olarak dikey kuyruksuz Turbofan motoru kullanıldığını belirtti.

TUSAŞ nedir? Faaliyetleri neler?

1973 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK’nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984’te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu