Haber

Türkiye’nin katkılarıyla Azerbaycan’da “Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekibi Birimi” kurulacak

Azerbaycan’da Ulusal Medikal Kurtarma Timi’ne (UMKE) benzer bir yapı oluşturmak için Azerbaycan sağlık personelinin Türk uzmanlar tarafından eğitimine başlandı.

“Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantı Protokolü” uyarınca çalışmaları sürdürülen Eylem Planı’nın “Türkiye Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekibi ile Acil Durumlar Bakanlığı Arasında İşbirliği Başlatılması” maddesi uyarınca 9 Şubat 2021’de imzalanan Azerbaycan personeline 72 sağlık profesyoneli eğitim veriyor.

Eğitimler hem Azerbaycan’da hem de Türkiye’de eş zamanlı olarak veriliyor.

Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı Akademisi Eğitim Merkezi’nde 50, İzmir Urla Uluslararası Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde 22 personelin eğitimine başlandı. Söz konusu personel ile Azerbaycan Tıbbi Kurtarma Ekibinin altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

“Birlikte ortak bir çalışma dili oluşturmayı planlıyoruz”

Azerbaycan İnanılmaz Durumlar Bakanlığı Akademisi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına Akademi Lideri Baba Salayev, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz ve bir sağlık çalışanı katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Yorulmaz, Türkiye’nin tıbbi kurtarma alanındaki tecrübesini dost ve kardeş ülkelerle paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başlattıkları eğitim programı ile Türkiye ve Azerbaycan gibi dost ve komşu coğrafyalarda uzun vadede üzerlerine düşeni yaparak Türk dünyasına insan odaklı sürdürülebilir katkı sağlayacaklarını vurgulayan Yorulmaz, şöyle konuştu:

“Azerbaycan ile iş birliği içinde gelecekte diğer devletlerin sağlık personelinin yetiştirilmesi ve milli eğitimin kurulması vizyonundan yola çıkarak sahada doğrudan çalışan sağlık personeli arasında bir iletişim kanalı oluşturmayı ve ortak bir çalışma dili oluşturmayı planlıyoruz. tıbbi kurtarma ekipleri.”

Akademi Lideri Salayev de Türkiye’nin tecrübesinin değerli olduğunu belirterek, programın katılımcıların bilgi ve becerilerinin gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

5 günlük programda Azerbaycanlı sağlık çalışanlarına hem teorik hem de uygulamalı afet ve acil durum yönetimi eğitimi verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu